Bukan saja ubi,pisang,labu, tapi cendol pun boleh dilepatkan tau..lagi sedap..jomm kita ngeteh dengan resipi sahabat ni pula...
Lepat Cendol
1 cawan tepung jagung.
2sb tepung Hong kwe
1 cwn gula..nk manis lebehkan sikit.
1st garam.
Daun pandan.
1 kotak kecil santan kara..tambah air jadikan 400ml..+lagi dgn 4 cawan santan cair..maknanya kalau guna santan perah..dlm 5 3/4 cawan santan
Sebungkus kecil cendol..di basuh dan toskan airnya..
2sb tepung Hong kwe
1 cwn gula..nk manis lebehkan sikit.
1st garam.
Daun pandan.
1 kotak kecil santan kara..tambah air jadikan 400ml..+lagi dgn 4 cawan santan cair..maknanya kalau guna santan perah..dlm 5 3/4 cawan santan
Sebungkus kecil cendol..di basuh dan toskan airnya..
Bancuh semua bahan..kecuali cendol..tapis..masak sampai kilat dan letup2..baru masukkan cendol..kacau sebati..padam api..terus bungkus semasa masih panas..sejukkan..simpan dlm peti..
Sedap d mkn sejuk..lembut lemak manis..
Selamat mencuba..tq kepada penyumbang resepi..
Sedap d mkn sejuk..lembut lemak manis..
Selamat mencuba..tq kepada penyumbang resepi..
No comments:
Post a Comment