CINTA AKAN PERGI JIKA TIADA INSAN YANG INGIN MENGHARGAINYA LAGI ... Photobucket

Wednesday, 10 February 2016




Bukan saja ubi,pisang,labu, tapi cendol pun boleh dilepatkan tau..lagi sedap..jomm kita ngeteh dengan resipi sahabat ni pula...

Lepat Cendol



1 cawan tepung jagung.
2sb tepung Hong kwe
1 cwn gula..nk manis lebehkan sikit.
1st garam.
Daun pandan.
1 kotak kecil santan kara..tambah air jadikan 400ml..+lagi dgn 4 cawan santan cair..maknanya kalau guna santan perah..dlm 5 3/4 cawan santan
Sebungkus kecil cendol..di basuh dan toskan airnya..
Bancuh semua bahan..kecuali cendol..tapis..masak sampai kilat dan letup2..baru masukkan cendol..kacau sebati..padam api..terus bungkus semasa masih panas..sejukkan..simpan dlm peti..
Sedap d mkn sejuk..lembut lemak manis..
Selamat mencuba..tq kepada penyumbang resepi..

No comments:

Post a Comment